Sammanställning av samhällets insatser för egenförsörjning, inkludering och ökad livskvalitet

Samordningsförbundet har gjort en nationell online insatskatalog som i framtiden aspirerar till att bli en välfärdsguide. I dagsläget är det en sökbar katalog med en sammanställning av insatser för dem i behov av stöd mot egenförsörjning, inkludering och ökad livskvalitet. I den hittas aktörer inom välfärden som sysslar med individinriktade arbetsmarknads-, rehabilitering-, inkluderings- och utbildningsåtgärder samt riktar sig till personer som står utanför arbetsmarknaden.

Insatskatalogen kan både användas av myndighetspersonal, såväl som privatpersoner som önskar se utbudet. Redaktionen är tacksam för förbättringsförslag och arbetar aktivt med att förbättra servicen och synliggöra det som samhället har att erbjuda både på lokal och nationell nivå.

Många av aktörerna som är inlagda idag riktar sig till ungdomar, immigranter och de med psykisk ohälsa. Även om du inte direkt identifierar dig som en i målgruppen, kan det finnas hjälp även för dig. Det ska inom kort komma berättelser om människoöden – hur olika människor kommit vidare tack vare aktörerna/aktiviteter i katalogen. Det kommer även att tillkomma en lättläst version.

Lämna en kommentar